Denné menu

Jedálny lístok

 

Polievky

0,40l Hydinový vývar s domácimi pečeňovými haluškami

0,40l Domáci hydinový vývar s mäsom, zeleninou a rezancami

0,40l Jemný „Cesnakový krém” so smotanou a syrovým toastom

0,40l Toscana” talianska paradajková polievka s bazalkou a syrom

0,50l „Jókai” fazuľová polievka s údeným kolenom a klobásou

0,50l „Halászlé” pikantná maďarská rybacia polievka zo sumca

Šaláty – Cestoviny – Ľahké jedlá

270g Talianska „Bruschetta”

325g Grécky šalát „Horiatiki”

325g Šalát „Hawai” s kuracinou a ovocím

325g Mexický pikantný šalát „Taco”

200g Šalát s chrumkavou rybou „Columbus”

400g Talianske špagety „Bolognese”

400g Talianske špagety „Vatikána”

400g Talianske špagety „Frutti di máre”

350g Talianske penne cestoviny „Rusticana”

400g Talianske penne cestoviny „con Pollo”

350g Talianske penne cestoviny „Amatrician”

120g ”Quesadillas” – mexická pikantná špecialita

150g Gyros misa” - grécka špecialita


Rybacie jedlá a Jedlá z hovädzieho mäsa

200g Chrumkavý pečený pstruh na spôsob „Mlynára”

200g Pečený pstruh s baconom na jemnej petržlenovej omáčke

200g Sumec vyprážaný alebo pečený na chrumkavo /filety bez kostí/

200g Morské filety v syrovom župane na spôsob „Orly”

200g Pečená roštenka s hríbami a jemnou hnedou omáčkou /

200g Marinovaný steak „Rossini” s husacou pečeňou, hnedou omáčkou a hríbami

200g Marinovaný steak „Pikant” s feferónom a bylinkovým maslom


Jedlá z hydiny a Bravčové jedlá

150g „Orly” plnené kuracie prsia so šunkou a syrom

150g „Mátra” strapatý rezeň v zemiakovom župane s cesnakovou smotanou a syrom

150g Kuracia rolka v bacone so sušenými slivkami na pomarančovej omáčke

150g Baconom pečené kuracie prsia na syrovej omáčke

150g „Korma” indická kuracia pochúťka s kurkumou, curry a chili

150g Vyprážané kuracie prsia plnené s husacou pečeňou a syrom

150g Kuracia rolka so sušenými paradajkami a syrom na provensálskej omáčke

150g Husacia pečeň na grile s pečenými jablkami, medom a cherry

200g „Székely” cigánske cesnakové rebierko s klobásou a pečenou slaninkou

150g „Kolony” vyprážané bravčové karé s údeným kolenom

150g „Český trojboj” bravčové pečené, dusená kapusta, domáca parená knedľa

150g Pastierska pochúťka” pikantné bravčové rezančeky v zemiakovej placke

200g Pochúťka „Žitný ostrov” s pečenými jablkami a kroketami

250g „Pekárkine” chrumkavé pečené koleno


Drevené misky pre 2/4/6 osôb a Bezmesité jedlá

450g Gazdova” misa pre 2/4/6 osôb - /Bačov plnený kurací rezeň, bravčové kotlety, sezamové kuracie prsia, miešaná príloha/

450g Gusto” misa pre 2/4/6 osôb – /Kurací Cordon bleu,, parížsky rezeň, bravč.karé „Budapest”, miešaná príloha/

600g Gurman” misa pre 2/4/6 osôb /Pečené údené koleno, vyprážaný bravčový rezeň, kurací rezeň „Orly”, miešaná príloha/

150g Vyprážaný syr s tatárskou omáčkou

150g Vyprážaný plešnivý syr „Encián” s čučoriedkovým džemom


Prílohy – Kyslé

200g Mastené zemiaky s petržlenom

200g Dusená ryža

200g Zemiakové hranolčeky

200g Pečené zemiaky

200g Americké zemiaky

200g Zemiakové krokety

200g Anglická zelenina

200g Čerstvá zelenina

50g Dresing /jogurtový, pikantný, tatárska omáčka, kečup/

120g Čerstvý uhorkový šalát

120g Čerstvý paradajkový šalát

120g Kyslé uhorky

120g Broskyňový kompót


Dezerty

150g „Tiramisu” taliansky dezert so šlahačkou a čokoládou

200g „Ľadové gaštany” palacinky s gaštanovým krémom a rum-čoko polevou

200g „Nutella” palacinky s nutelou, ovocím, zmrzlinou a šľahačkou

200g „Fruit & Ice” zmrzlinový pohár s ovocím, šľahačkou a čokoládou

Domáce dezerty podľa dennej ponuky